Druge prireditve

DE

>> Tukaj najdete sprotne informacije o aktualnih prereditvah, povezanih z Avstrijo , ki jih organizirajo različni izvajalci v Sloveniji ali v Avstriji v obmejnem prostoru. Prav tako tukaj najdete informacije o aktualnih štipendijah, tečajih, tekmovanjih in razpisih:

 inzenirke-oblikujejo-prihodnost-zaps- POTUJOČA RAZSTAVA
„Inženirke oblikujejo prihodnost / Inženirke postavljajo spomeniške stavbe v novo luč“
13.-28. januarja 2017; Ljubljana – ZRC SAZU, Novi trg 2
Otvoritev razstave: 13.1.2017 ob 17:00 uri

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) v sodelovanju z Avstrijsko zbornico inženirjev in arhitektov (Bundeskammer der Architekten und Ingenieurkonsulenten) in Zbornico inženirjev avstrijske Štajerske in Koroške (Kammer der ZiviltechnikerInnen für Steiermark und Kärnten) predstavlja potujočo razstavo o delu 40 avstrijskih in 30 slovenskih arhitektk, gradbenih inženirk, krajinskih arhitektk, geodetk, geologinj ipd., je ena od postaj čezmejnega, vedno dejavnejšega mednarodnega razstavnega dogajanja, in bo v prihodnosti na ogled v številnih krajih v Avstriji in tudi v tujini. Razstavljeni plakaprikazuje, kako se inženirke lotevajo zgodovinskih stavb in njihovo delovanje v napetem območju med interesi vlagateljev in ohranjanjem stavbne dediščine. Cilj razstave je vzbuditi zavest o dosežkih žensk na tehničnem področju.
Več: Avstrijska zbornica inženirjev in arhitektov , Zbornica inženirjev avstrijske Štajerske in Koroške in Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije .