Druge prireditve

DE

>> Tukaj najdete sprotne informacije o aktualnih prereditvah, povezanih z Avstrijo , ki jih organizirajo različni izvajalci v Sloveniji ali v Avstriji v obmejnem prostoru. Prav tako tukaj najdete informacije o aktualnih štipendijah, tečajih, tekmovanjih in razpisih:

 Logo - © Zavod BIG Festival Big arhitektura 2017

April 2017 – Ljubljana, Zavod BIG, Dunajska 123
Deseti festival Big arhitektura bo zaznamoval Napredek.Program festivala:
Konferenca Big arhitektura
Če nas razvoj pripelje do novih načinov gradnje in razmišljanja, pomeni napredek korak naprej. Kaj so torej napredni cilji arhitekture? Kako premikati meje običajnega in doseči višje stanje glede na kakovost, drznost in trajnost?
Iz Avstrije prihaja predavatelj Martin Josst, ki je eden od štirih partnerjev enega mednarodno najuspešnejših avstrijskih birojev Delugan Meissl Associated Architects z Dunaja. Poleg številnih realizacij stanovanjskih blokov na Dunaju, so prvič vzbudili pozornost svetovne javnosti na predstavitvi na beneškem bienalu leta 2006 ter istega leta na prvem arhitekturnem bienalu na Kitajskem. Svetovno slavo jim je prinesla realizacija muzeja Porsche v Stuttgartu leta 2008 in stavbe Eye Film Institute Netherlands v Amsterdamu leta 2011.
Razstava »Napredno« v arhitekturi danes (20.4. – 15.9.2017)
Na razstavi bodo na ogled projekti, ki v svetovnem merilu postavljajo nove mejnike v arhitekturnem ustvarjanju. Pri izboru sodeluje več kot 50 uveljavljenih arhitekturnih birojev z vsega sveta.
Več: Festival BIG arhitektura