Druge prireditve

DE

>> Tukaj najdete sprotne informacije o aktualnih prereditvah, povezanih z Avstrijo , ki jih organizirajo različni izvajalci v Sloveniji ali v Avstriji v obmejnem prostoru. Prav tako tukaj najdete informacije o aktualnih štipendijah, tečajih, tekmovanjih in razpisih:

 COVERji-FB © CD GLASBA

4. Evropska jazz konferenca 2017
21.9.–24.9.2017 – Ljubljana

22.9.2017, 21: 00h – ZSAMM Maja Osojnik & Patrick Wurzwallner
Ljubljana, Cankarjev dom, Klub CD

Evropska jazz konferenca je najpomembnejše letno srečanje profesionalcev iz kreativne glasbe v Evropi, namenjeno predvsem organizatorjem glasbenih dogodkov, vodjem glasbenih programov in nacionalnim ter regionalnim organizacijam. Je edinstven dogodek, namenjen krepitvi povezav med jazzovskimi profesionalci, razvijanju novih projektov in sodelovanj, deljenju strokovnega znanja ter osvetljevanju najnovejših programskih smernic.
Tema konference 2017 je Kaj če …. je prišel čas za novo vizijo sveta? Kaj če … bi se podali na utopično iskanje novih idej, novih odgovorov, novih debat in novih koalicij? Kaj če … bi začeli tukaj in zdaj?

V okviru konference, bo v četrtek nastopila tudi slovenska glasbenica Maja Osojnik , ki že nekaj let živi in ustvarja na Dunaju. V svoji prvi solistični produkciji z neprimerljivo spretnostjo spaja svoje nagnjenje k snovanju pesemskih oblik, eksperimentalno, novo glasbo ter improvizacijo. LET THEM GROW je rezultat umika in introspekcije. Predstavila se bo skupaj z avstrijskim bobnarjem, komponistom in umetnikom Christianom Bauerjem.
Več: Evropska jazz konferenca , Slovenia showcase festival.