Druge prireditve

DE

>> Tukaj najdete sprotne informacije o aktualnih prereditvah, povezanih z Avstrijo , ki jih organizirajo različni izvajalci v Sloveniji ali v Avstriji v obmejnem prostoru. Prav tako tukaj najdete informacije o aktualnih štipendijah, tečajih, tekmovanjih in razpisih:

 Wiener Sängerknaben - © Lukas Beck Koncert – DUNAJSKI DEČKI

29.3.2017, 20:00h – Ljubljana, Cankarjev dom, Gallusova dvorana
01.4.2017, 20:00h – Maribor, SNG Maribor, Velika dvorana

Dunajski dečki prihajajo v Slovenijo. Predstavili se bodo v Ljubljani, 29. marca 2017, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in v Mariboru 1. aprila 2017, v veliki dvorani SNG, kjer bodo nastopili z vrhunskim programom »Od Amadeusa do Michaela Jacksona«.
Dunajski dečki skupaj s člani Dunajske filharmonije in Zbora Dunajske državne opere skrbijo za tradicijo cesarskih glasbenikov: kot Hofmusikkapelle zagotavljajo glasbo za nedeljsko mašo v Dunajski cesarski kapeli že od l. 1498. Danes obstaja sto pevcev iz tridesetih različnih držav, med desetim in štirinajstim letom, razdeljeni pa so v štiri zbore, ki potujejo po svetu. Vsako leto imajo približno tristo koncertov in nastopov, pred skoraj pol milijona ljudmi. Vsaka skupina preživi v šolskem letu devet do enajst tednov na turnejah. Obiščejo skoraj vse evropske države, prav tako so pogosti gostje v Aziji, Avstraliji in v obeh Amerikah. Njihov repertoar vključuje vse od srednjeveške do sodobne in eksperimentalne glasbe. Moteti in samospevi tvorijo jedro gostovalnega repertoarja, pa tudi lastne zborovske priredbe značilno dunajske glasbe.
Več: Dunajski dečki, Cankarjev dom